Ο Δήμος Βύρωνα στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων, σε συνεργασία με τα Aθλητικά Σωματεία «Αθηναϊκός», «Α.Ο. Βύρων», «Δόξα Βύρωνος» και έχοντας συνοδοιπόρους τα αθλητικά σωματεία του TAE-KWON-DO την Cobra, τον Α.Ο. Καρέα ,τον Αστέρα Βύρωνα και τα τμήματα χάντμπολ του «Αθηναϊκού» και πυγμαχίας της «Δόξα Βύρωνος» πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκδήλωση, αγκαλιάζοντας τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε μια Φιλανθρωπική Εκδήλωση Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης μέσα από μια Γιορτή του Αθλητισμού.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε σαν σκοπό να συνεισφέρει με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων την προώθηση των ιδεών του φιλαθλητισμού και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία με κυρίαρχα μηνύματα «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» & «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» αξιοποιώντας έτσι τη δυναμική του Αθλητισμού.

Στο γήπεδο «Δ. Νικολαΐδης» υπήρχε σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα λήψης δειγμάτων, όπου αρκετοί δημότες αφού ενημερώθηκαν προσωπικά, προσέφεραν δείγμα μέσω μιας απλής και ανώδυνης διαδικασίας ώστε να γίνουν δωρητές μυελού των οστών προσφέροντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

O Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι: Δημήτρης Κόκκαλης, Χρήστος Σπυρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ελπίδας» Αλέξης Σωτηρόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Ιουλία Κιούπη.

Ο Στέλιος Γραφάκος, ιατρός και επιστημονικός διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (πρόεδρος του συλλόγου είναι η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO) παρουσίασε τη διαδικασία αλλά και την αξία που έχει για το συνάνθρωπο και ειδικά για τα παιδιά να γίνει κάποιος δότης μυελού οστών.

Ο Διονύσιος Δημόπουλος πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών(Π.Σ.Α.Π.), ο οποίος επιμελήθηκε τη διοργάνωση της Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης.

Η Αναστασία Σταματέα-Βαρδουλάκη πρόεδρος του Συλλόγου ʽʼΗ Πίστηʼʼ.

Οι Πρόεδροι του Αθηναϊκού και του Α.Ο. Βύρωνα Γιώργος Φλαμπούρης και Αναστάσιος Γιαρλέλης.

Στην εκδήλωση έγιναν απονομές, για τις προσπάθειες των συμμετεχόντων για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ δόθηκαν και αναμνηστικές φανέλες στους εκπροσώπους των φορέων (δωρεά από την εταιρεία Football Pro την οποία και ευχαριστούμε).

Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Χρήστος Τασουλής, που έγινε πόλος έλξης όλων των παιδιών.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησαν οι εξαιρετικοί Χαράλαμπος Αρώνης και Αναστασία Δεμέστιχα.

Η εκδήλωση περιλάμβανε:

Χορό από τις μαθήτριες του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν.
Επίδειξη πυγμαχίας από τους αθλητές της Δόξα Βύρωνος και επίδειξη TAE-KWON-DO από τους αθλητές του Α.Σ. Βύρωνα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τουρνουά των Μικρών Αθλητών μας Αθηναϊκός , Α.Ο. Βύρων, Δόξα Βύρωνος, Αστέρας Βύρωνα, Cobra και με αγώνα της Ποδοσφαιρικής Ομάδας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη Μικτή Ομάδα-Εφήβων του Αθηναϊκού, Α.Ο. Βύρων & Δόξα Βύρωνος.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι κατά την ξεχωριστή και λαμπερή τελετή της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο «Δ. Νικολαΐδης», έλαβε χώρα μικτή-παρέλαση 750 παιδιών από όλες τις ομάδες των Ακαδημιών, ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν κρατούσαν διακριτικά-σημαίες όλων των ομάδων, των φορέων αλλά και των συλλογών που συμμετείχαν στην Φιλανθρωπική Εκδήλωση.
Οι ακαδημίες, καταχειροκροτήθηκαν και έγιναν πόλος έλξης για τους επίσημους, παριστάμενους, συμμετέχοντες, καλεσμένους και γονείς.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συντέλεσαν στη διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης.